Bellen: een manier om je te onderscheiden

Fokke en Sukke bellenTring! Als ik het verhaal in dit artikel in de Volkskrant moet geloven hebben veel jongeren telefoonangst. Ze solliciteren liever online en hebben soms les nodig in het voeren van telefoongesprekken met potentiële werkgevers. Vooraf even bellen is een manier om je te onderscheiden van de andere sollicitanten, en het is fijn om de betrokken HRM’ er of recruiter zo te helpen het kaf van het koren te scheiden. Het is zeker in je eigen voordeel om contact te leggen met een werkgever voor je echt solliciteert.

Bellen naar een werkgever waar je een oogje op hebt is sowieso in je voordeel:

  • Je krijgt extra informatie over de functie, de organisatie en de afdeling waarvoor de vacature is
  • Je kunt onderzoeken of de organisatie en de functie echt iets voor jou zijn
  • Je kunt jezelf alvast kort presenteren
  • Je speelt jezelf in de kijker bij de werkgever (je toont immers interesse en neemt je sollicitatie duidelijk serieus)

 

Maar welke vragen stel je dan?

Ook daarover kun je veel vinden op internet, meestal met het doel om een training te verkopen. Dit artikel helpt je praktisch gezien aardig op weg.

Gevoel volgen

Je gevoel volgen is echter, als je het mij vraagt, zeker van belang . Aangezien sfeer voor mij belangrijk is, wil ik altijd graag weten hoe het daarmee is gesteld bij een organisatie. Welke waarden zijn bijvoorbeeld belangrijk binnen het team, en wat maakt voor hun de organisatie en hun werk waardevol? Dat zegt immers veel over het klimaat waarin je wellicht straks terecht komt. En dat bepaalt weer je werkplezier en de prestaties op diezelfde werkvloer. Als je gaat voor een duurzame werkrelatie vind ik dat van cruciaal belang.

Gezond verstand

Verder stel ik verdiepende vragen over de inhoud van de vacature. Naast gevoel is gezond verstand iets wat je altijd in je broekzak moet steken. Wat is de achtergrond van de vacature bijvoorbeeld, waarom zoeken ze een nieuwe collega? En wat voor persoon is voor hun nou de juiste? Wat is het toekomstperspectief en past dat bij jouw ambities? Probeer door de containerbegrippen als collegiaalambitie en proactief  heen te vragen en ‘ lees’  zo tussen de regels door wat écht van je wordt gevraagd. Laat de vragen die je zelf had kunnen uitzoeken liever achterwege. Je kunt ze naar mijn idee hoogstens toetsen door ze verder uit te vragen.

Optelsom

Verstand en gevoel vormen samen een ingewikkelde optelsom. Als de optelsom positief uitpakt en het gesprek (dus) vraagt  om een goede sollicitatie, dan kun je daarna opnieuw origineel uit de hoek komen. Hoe origineel is natuurlijk afhankelijk van de functie en de organisatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.