Flexibel tot op het bot

Flexibele-schil Tijdens de financiële crisis ben ik van korte opdracht naar korte opdracht gehopt, en kon daarmee redelijk in mijn inkomen voorzien. Ik heb voor een prachtig vak gekozen, maar de vaste banen moet je met een vergrootglas zoeken. Is het zo erg om flexibel te zijn?

 

Om met de laatste vraag te beginnen: nee, want dat is wat de arbeidsmarkt nu vraagt. Flexibele krachten vangen pieken op, brengen nieuwe, wellicht niet aanwezige kennis in de organisatie en hebben een frisse blik op de gang van zaken. Dat is voor een werkgever eigenlijk alleen maar gunstig. Je hebt minder met je organisatie vergroeide mensen die je soms liever kwijt dan rijk bent, kunt je bedrijfsvoering en processen optimaliseren en houdt een gezonde blik naar buiten. Dat staat nog los van de bedrijfseconomische voordelen, waaronder onnodige loonkosten. Dat zie je met name tijdens het eindejaarswerk bij zorgverzekeraars, die met flexibele krachten de piek opvangen.

Motiveren en presteren
Een flexibele medewerker is bovendien snel thuis in een nieuwe organisatie, en vindt zelf zijn of haar weg wel. De werkgever hoeft weinig tijd te steken in inwerkperiodes. Tijdelijke medewerkers, waaronder ik mensen met een tijdelijk contract, uitzendkrachten en ZZP’ers schaar, zijn vaak ook nog extra gemotiveerd om goed te presteren. Ook daar profiteert de werkgever weer van.

Nieuwe ronde nieuwe kansen
Voor een tijdelijke kracht kan het (bijna) voortdurend solliciteren als stress worden ervaren. Dat gevoel kende ik, maar ik heb het losgelaten. Iedere nieuwe tijdelijke klus brengt nieuwe dynamiek en nieuwe kansen met zich mee, waar je altijd weer van leert. Dat je soms op een houtje moet bijten neem ik dan maar voor lief.

Bol van flexibiliteit
Mijn CV staat bol van flexibiliteit, en ik zie dat als een voordeel. Het zegt over mij dat ik een goed aanpassingsvermogen heb, dat ik mensenkennis heb en dat ik snel een goed resultaat kan neerzetten. Die uitdaging heb ik nodig. Ook in een vaste baan, bijvoorbeeld door verschillende functies tijdens mijn dienstverband of een takenpakket dat meeverandert. Daar zit ook mijn kracht: wie flexibel is beweegt mee met nieuwe ontwikkelingen en zit minder vast aan conventies. Dat levert dan weer frisse nieuwe inzichten op. En daar kan iedere werkgever van profiteren.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.