Werken vanuit je kracht

Vijf mannetjes met gekleurde puzzelstukjes.Vanochtend las ik in de Volkskrant een betoog van Marianne van Woerkom en Charissa Freese van Tilburg University. Zij bepleiten de afschaffing van het beoordelingssgesprek in de huidige vorm, dat volgens hun te weinig uit gaat van het versterken van de kwaliteiten van de hoofdrolspeler. Juist de sterke kanten van een werknemer kunnen een eye opener zijn voor de zwakke kanten.

De meetlat is nu voor iedere werknemer in een gelijke positie hetzelfde. De motiverende functie van deze gesprekken wordt daardoor volgens de dames compleet teniet gedaan: ze lijken eerder te frustreren. We zouden volgens Marianne en Charissa beter de kwaliteiten als uitgangspunt kunnen nemen, omdat wetenschappelijk bewezen zou zijn dat ‘voortbouwen op sterke punten een beter startpunt vormt voor de ontwikkeling dan het repareren van zwakke punten’. Het geeft mensen meer zelfvertrouwen en bevlogenheid, ze presteren beter en verzuimen minder. Ze blinken meer uit in waar ze goed in zijn, en vinden een manier om voor hen lastige taken uit te voeren. Bovendien past deze vorm goed bij de Participatiewet, waarin het nastreven van diversiteit centraal staat. Daar kun je geen  meetlat naast leggen. Hoe logisch is dat?

Uiteindelijk komen we dan uit bij een team dat draait op een veelvoud van individuele kwaliteiten, waarbij ieder nieuw teamlid een welkome aanvulling moet zijn. Op een team dat de inzet en de kwaliteiten van collegae waardeert en zo samen een goed resultaat kan neerzetten. Dat lijkt me nou een goed uitgangspunt: een goed en divers team staat als een huis. Juist als de neuzen eens de andere kant op staan, blijf je scherp. En zeg nou zelf: de één heeft liever een quiche, de ander een cupcake.  Maar in een goed team gaan ze prima samen, juist omdat ze anders zijn.

 

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.